Ресторант “Марбея“ – нов прочит на традицията

08/05/2018 0

Пролетта е времето, в което човек е в перфектна хармония със събуждащата се за нов живот природа. Зеленината, цветовете и галещите слънчеви лъчи са идеална предпоставка за приятни разходки или дълги обяди на открито, с любима компания и чаша охладено вино. За да направи това изживяване още по-специално , ресторант “Марбея” и целият идеен екип, стоящ зад бранда, са приготвили множество изненади за скъпите си гости.

 

През месец май, ще можете да посетите и да се насладите на обновената градина на ресторанта, която съчетава съвършената простота на хапването на открито с неподражаемият стил и изисканост на “Марбея”. Едновременно уютна и модерна, градината на “Марбея” ще се превърне в любимото ви място за отдих, приятелски обяд или романтична вечеря сред природата.

 

За Гергьовден креативният екип на “Марбея” е приготвил нов, иновативен прочит на традицията – ще можете да се насладите на традиционни агнешки ястия, поднесени с неподражаем стил и естетически пречупени през кулинарната призма на шеф Шалапатов.  Този своеобразен пир за сетивата продължава и на  12.05 и 26.05 с традиционните вече гръцки вечери с музика на живо. Най-лесният и бърз начин да се пренесете в слънчева Гърция, без дори да излизате от града.

 

А най-доброто тепърва предстои..  Барбекю, ах, барбекю!  В унисон със слънчевото време, пъстротата на природата и лежерната атмосфера на прекрасния Пловдив, всяка събота и неделя Ви каним на барбекю! Неустоимо крехки и апетитни изкушения за обяд, ще подразнят сетивата Ви. Всяка събота и неделя, барбекюто ще е запалено от сутринта и само този, който не е опитвал печено месо на барбекю, в ресторант “Марбея”, не е изпитвал това удоволствие от хранене с вкусни и здравословни ястия. Събота и неделя можете да опитате сочните и невероятно вкусни свински гърди, свински ребра , свински т-бон стек, телешки т-бон по технологията „DRY AGED“ и много други апетитни кулинарни изкушения.

 

Когато попитали един известен готвач , какво разграничава истински добрият ресторант от посредствения такъв, той отговорил – “Посредствените ресторанти предлагат храна. Истински добрите – преживяване.” Изхождайки от това верую, в ресторант “Марбея”, за Вас ще се погрижат екип от специалисти. Обслужващият персонал винаги ще Ви посрещне, настани и обслужи с усмивка и усет към детайла, ястията ще бъдат поднесени по оригинален и красив начин а вкусът им ще се усеща дълго след последната хапка. За всички кулинарни изкушения, се грижи шеф Шалапатов, който налага своя неподражаем естетически стил. А целият “creative team” на “Марбея”, се труди неуморно, за бъдат гостите на ресторанта винаги приятно изненадани, щастливи и удовлетворени.

 

Древнолатинската сентенция гласи : “in vino veritas“ или с други думи “Във виното е истината“. На 16-ти май Ви каним да се насладите на изискана и специално селектирана, за гостите на “Марбея“, винена поезия. Гостува ни винарска изба “Вила Мария“ от Нова Зеландия. Освен широкоспектърен набор от уникални, изтънчени, взривяващи сетивата вина, ще имате възможност да се запознаете със собствениците на винарската изба, които лично ще присъстват, заедно с елитен екип от специалисти-теxнолози и сомелиери. Това предоставя възможността на всички гости да получат пълна информация относно произхода, сортовете, селекцията и технологията на приготвяне на техните вина. В перфектна симбиоза със съвършената винена емоция, шеф Шалапатов, изготвя специално за събитието четиристепенно меню, което  хармонизира по съвършен начин с подбраните вина.

 

Историята на “Вила Мария“ е история на страстта. 100% Новозеландска и семейна собственост, изба “Вила Мария“ е основана през 1961г. от Джордж Фистонич. Чрез отдадеността си на качеството той извежда избата до една от водещите семейно притежавани компании в Нова Зеландия, изнасяща в над 50 страни в света. Предприемчивият дух на г-н Фистонич виждал, че “Вила Мария“ ще поставя нови предели във всички аспекти на винопроизовдството. Иновациите били критерии за развитието и нарастване и през 2001г. “Вила Мария“ е първата голяма изба, която може да се похвали с изцяло въвеждане на винтово затваряне. Недоволни от факта, че около 8% от вината, които произвеждат се развалят от корка, от “Вила Мария“ взимат решение да заменят корковите тапи с винтови капачки. Винтовите капачки гарантират, че виното няма да е корково и няма да се окисли, както и че вкусът ще остане свеж и приятен, както при самото производство. Въвеждането на технологията за винтово затваряне е пример за отдадеността на “Вила Мария“ на производството на наистина качествено вино.

 

Мечтата на Сър Джордж Фистонич започва от половин хектър фамилна земя в Манджере, Южен Окланд. Той наследява земята от своите родители хървати и започва да прави първите вина “Вила Мария“ с помощта на съпругата си Гейл. През 1970г. “Вила Мария“ се радва на бързо развитие, определящо в голяма степен ръста и успеха на винарска индустрия в Нова Зеландия. От самото начало, сър Фистонич се фокусира върху регионалните различия по отношение на качеството и сортовете на гроздето. Той е пионерът в използването на договорни фермери и “Вила Мария“ е първата изба в Нова Зеландия, която започва да плаща за гроздето на база качестово, а не на фиксирана договорна цена. През 2000 г. се отваря впечатляваща нова изба в Малборо и по-късно през 2005г. се отваря втора възможно най-модерна изба в Окланд, която трябва да посрещне нарастващото търсене на националния и международния пазар.

 

“Вила Мария“ е най-награждаваната винарна в Нова Зеландия вече повече от 30 години, с акценти от международните ѝ успехи включващи : Изба на годината в Нова Зеландия – 2004,2006, 2007 & 2009: “International Wine & Spirit Competition“ (UK). Сър Джордж Фистонич е отличен като една от 50-те най-бележити личности във винарската индустрия – “Wine International Magazine“ (UK). “Вила Мария“ е обавена за една от 50те най-известни и големи винопроизводители в света – “Wine Spectator Magazine“ (USA), изба на годината в Нова Зеландия 11 пъти за 12 г. – “Winestate Magazine“, Australia.

 

“Марбея“ е ресторант, който успешно съчетава в себе си, иначе противоречивите линии на традиционното и модерното, на изисканото и непретенциозното и всичко това, съчетано със свеж средиземноморски акцент. Прекрасна атмосфера, интересни теметични вечери, винаги вкусно, красиво и модерно поднесени ястия, авторско меню без аналог, креативен екип, грижещ се за всеки детайл от кулинарното преживяване на гостите на ресторанта – това е „Марбея“.

 

Заповядайте и се насладете на едно истинско естетическо преживяване, на храна поднесена със страст, характер, емоция и отношение, на богат избор от вина, които са еманация на прочутия в Италия израз – “Meraviglia in botiglia“.

 

 

Изготвил : Миглена Тонева

Comments are closed.