Есен, изкуство и изискано меню в ресторант “Марбея“

26/09/2018 0

Циганското лято е поезия. Нежност. Пъстър килим от изсъхнали листа. Изкуство, притворено от природата.

Именно през това романтично време от годината, екипът на ресторант ‘’Марбея” има удоволствието да изненада своите гости и приятели с едно по-различно арт събитие. Събитие, което е в абсолютен унисон с локацията, визията, концепцията и всичко, което е “Марбея”.
На 27 септември, ще се проведе благотворителна арт вечер с Лили Кючукова. Авторката ще представи над двадесет картини живопис и акварел. Всички гости ще се насладят на артистичен танц на сетивата в ресторанта, намиращ се в сърцето на гребната база и пуслиращ в ритъма на природата и издържаната естетика.
Лили Кючукова работи в областта на фигуралната живопис и акварела. Нейното творчество е посветено изцяло на финото и деликатно изобразяване на жената, на нейната душевност и преживявания.
Талантът на художничката е признат от експерти в целия свят. До момента тя има повече от тридесет самостоятелни изложби във Франция, Холандия, Германия, Швейцария, Австрия, Канада, Австралия. Нейни творби са собственост на ГХГ София, ГХГ Пловдив и частни колекции в страната и чужбина. Пловдивската художничка е отличена с голямата европейска награда “Grand Prix Europeen d’Art Contemporain Trophee Jean – Charles Hachet” на “Международния салон за модерно и съвременно изкуство в Париж, провел се в края на октомври, миналата година.
Ресторант “Марбея” ще представи специално арт меню на гостите за вечерта, подготвено от Шеф Шалапатов. Храната също е своеобразна форма на изкуство и правилно поднесана, провокира всички сетива. Ще имате възможност да поглезите небцето си с ястия като – печени зеленчуци с мащерка и медено-горчив сос, рататуй от треска, панчета и пяна от рукола, а десертът е оригинално сладко изкушение, което не бива да пропускате – фламбирана круша, коняк и паста от малини и боровинки.

Като говорим за изкуство, може би еманацията на всяко творчество, смисълът на всяко произведение, същността на всичко, което е красиво, е добротата. В тази линия на мисли, сме щастливи да Ви споделим, че Лили Кючукова и ресторант “Марбея”, ще дарят част от събраните средства за лечението на Антонио Цветков.
Ако пък все още не сте готови да се разделите с лятото, иска Ви се нещо със свеж средиземноморски привкус или просто сте почитатели на многоликата гръцка култура, на 28 септемри Ви каним да посетите тематичната гръцка вечер в ресторант “Марбея” с “Ouzo Babatzim” , музика на живо и традиционни ястия от южната ни съседка. Ще се насладите на характерни вкусове и аромати от средиземноморския регион, подправени с щипка любов от Шеф Шалапатов.
Всички гости ще бъдат поглезени със специални разядки, комплимент от ресторантът, за да бъде удоволствието Ви пълно.

Всички, които искат да научат повече за тематичните събития в ресторант “Марбея”, могат да посетят Международен панаир Пловдив между 24 и 29 септември. Всеки, който желае ще може да се запознае с визията, идеите, концепцията и творческият екип, който стои зад тези събития.
Подарете си спокойствие, незабравими мигове и щастливи моменти през престоящите златни еснни дни!

 

 

 

Изготовил : Миглена Тонева

 

Comments are closed.