Винарска изба “Малката Звезда“

13/02/2018 0

Винарска изба “Малката Звезда“

Харманли, България

www.malkatazvezda.com

Производител на бутикови серии бели, розета и червени вина. Невероятното съчетание от топлина, земя, въздух и нрави, ги прави уникални. Емоцията която ще Ви доставят, когато ги сипете в чашата и ги споделите с любими хора е неописуема.

 

Винарска Изба “Малката Звезда” е създадена през 2005 година, на кръстопът от стари римски пътища единият от които е не безивестния “Via Diagonalis”, в Местност Малката Звезда.

 

От 2015 година насам за производството във Винарска Изба „Малката Звезда“ отговаря Свилен Георгиев – енолог. Той допринася за модерното усещане на нашите вина, като прилага модерни методи за винификация, но с уважения към традициите..

 

Намирайки се в сърцето на Южен Сакар , на 11 км от гр. Харманли в посока Тополовград, условията за производството на висококачествени вина е налице.

 

Микроклимата, тероарът и винените традиции са причината собственците да изберат точно това място за своят винен проект. г-н Никлай Иванов и г-н Георги Георгиев имат желанието да запазят изключителният тероар и стил на вината от южен сакар, с тяхната изявена плодовост и добра танинова структура.

 

Свилен Георгиев – Енолог на ВИ „Малката Звезда“ – започва своето образование в УХТ– Пловдив през 2010 година – „любовта ми към виното идва от моите родители и от сремежа ми да разгадая загатката му, комплексността му ме привлича, това че всяка глъдка дава ново усещане е най-изумителното усещане“.

 

През 2015 година се дипломира в магистърска степен в специалност „Технология на виното и пивото – профил вино и високоалкохолни напитки“ и започва работа като енолог във ВИ „Малката Звезда“ по време на обучението си има стажове във водещи изби в България. През 2017 година бе част от екипа на Stone Bridge Wines – Clare Valley, Australia.

 

Comments are closed.