Вила Мария – Нова Зеландия

14/05/2018 0

Историята на “Вила Мария“ е история на страстта. 100% Новозеландска и семейна собственост, изба “Вила Мария“ е основана през 1961г. от Джордж Фистонич. Чрез отдадеността си на качеството той извежда избата до една от водещите семейно притежавани компании в Нова Зеландия, изнасяща в над 50 страни в света. Предприемчивият дух на г-н Фистонич виждал, че “Вила Мария“ ще поставя нови предели във всички аспекти на винопроизовдството. Иновациите били критерии за развитието и нарастване и през 2001г. “Вила Мария“ е първата голяма изба, която може да се похвали с изцяло въвеждане на винтово затваряне. Недоволни от факта, че около 8% от вината, които произвеждат се развалят от корка, от “Вила Мария“ взимат решение да заменят корковите тапи с винтови капачки. Винтовите капачки гарантират, че виното няма да е корково и няма да се окисли, както и че вкусът ще остане свеж и приятен, както при самото производство. Въвеждането на технологията за винтово затваряне е пример за отдадеността на “Вила Мария“ на производството на наистина качествено вино.

Мечтата на Сър Джордж Фистонич започва от половин хектър фамилна земя в Манджере, Южен Окланд. Той наследява земята от своите родители хървати и започва да прави първите вина “Вила Мария“ с помощта на съпругата си Гейл. През 1970г. “Вила Мария“ се радва на бързо развитие, определящо в голяма степен ръста и успеха на винарска индустрия в Нова Зеландия. От самото начало, сър Фистонич се фокусира върху регионалните различия по отношение на качеството и сортовете на гроздето. Той е пионерът в използването на договорни фермери и “Вила Мария“ е първата изба в Нова Зеландия, която започва да плаща за гроздето на база качестово, а не на фиксирана договорна цена. През 2000 г. се отваря впечатляваща нова изба в Малборо и по-късно през 2005г. се отваря втора възможно най-модерна изба в Окланд, която трябва да посрещне нарастващото търсене на националния и международния пазар.

“Вила Мария“ е най-награждаваната винарна в Нова Зеландия вече повече от 30 години, с акценти от международните ѝ успехи включващи : Изба на годината в Нова Зеландия – 2004,2006, 2007 & 2009: “International Wine & Spirit Competition“ (UK). Сър Джордж Фистонич е отличен като една от 50-те най-бележити личности във винарската индустрия – “Wine International Magazine“ (UK). “Вила Мария“ е обавена за една от 50те най-известни и големи винопроизводители в света – “Wine Spectator Magazine“ (USA), изба на годината в Нова Зеландия 11 пъти за 12 г. – “Winestate Magazine“, Australia.

Етикети:,

Comments are closed.